Eigenaar van TG Tekst en Training. Ik doe alles, maar als het nodig is beschik ik over een adresboek met een keur aan deskundige trainers en tekstschrijvers, freelancers die kunnen bijspringen. 

Yolan Witterholt

Ik schrijf

boeken, artikelen, nieuwsbrieven, rapporten, folderteksten, etc. 

Mijn schrijfstijl kenmerkt zich door een prettige leesbaarheid. Ik gebruik niet meer woorden dan nodig als het om zakelijke teksten gaat maar kan ook een wat lossere stijl hanteren.  

Ik schreef vele tientallen artikelen voor grote bladen zoals Volkskrant Magazine, Opzij, Esta, ZIN en daarnaast vijf non-fictieboeken.

Ik train

in alle mogelijke schriftelijke vaardigheiden

Of het nou om langere bedrijfsjournalistieke artikelen gaat, persberichten, commerciële teksten of blogs. Ook de regels met betrekking tot spelling, woordkeuze en zinsbouw leg ik helder uit.

Ik leer cursisten in korte tijd hoe ze een goed verhaal kunnen schrijven of hoe ze hun eigen schrijfstijl kunnen verbeteren. Ik redigeer

elke mogelijke tekst en tekstsoort. 

Teksten lezen prettiger als ik ze onder handen heb genomen maar ik laat de inhoud overeind. 

Ik ben er goed in om ingewikkelde materie in eenvoudig maar ook passend Nederlands om te zetten en ik pak wollig of al te ambtelijk taalgebruik aan zonder dat ik het karakter van de tekst ernstig aantast. 

Op zoek naar NT2 lessen? Kijk op www.taalglobaal.com