Redigeren

Redigeren en corrigeren, oftewel eindredactie, is iets wat ik heel graag doe. Daarbij ga ik verder dan simpelweg de taalfouten verbeteren. Ik geniet ervan als ik een te lange, te ambtelijke of te ingewikkelde tekst weet om te toveren tot iets wat prettig leest, foutloos is en goed te begrijpen. Daarbij respecteer ik natuurlijk altijd de stijl van de oorspronkelijke schrijver. Ik doe geen onnodige ingrepen maar precies wat nodig is. Door mijn academische achtergrond kan ik een hoge moeilijkheidsgraad aan. Ik houd ervan om ingewikkelde materie te ‘vertalen’ in eenvoudiger Nederlands en heb wat dat betreft vooral veel ervaring met medische informatie.

Corrigeren

Als neerlandicus en taaldocent ken ik alle taalregels van het Nederlands van binnen en van buiten. Geen fout ontsnapt aan mijn aandacht, geen komma staat verkeerd. Daarnaast beheers ik het Engels, Frans, Duits en Italiaans op aardig niveau, waardoor u ook teksten aan me kunt toevertrouwen waar anderstalige passages in staan.

Wijzigingen bijhouden bij redigeren

Als u dat wilt, lever ik het geredigeerde werk op twee manieren aan. In de ene manier kunt u precies zien wat ik gewijzigd heb of waar ik nog vragen bij heb. In de andere manier ziet u het resultaat zoals het er uitziet als alle voorgestelde wijzigingen zijn doorgevoerd. Zo loopt u niet het risico dat een eventuele ongewenste wijziging aan uw aandacht ontsnapt.