TaalGewoon verzorgt al elf jaar e-trainingen: schrijftrainingen per e-mail. We zijn begonnen met een heel breed aanbod en hebben daaruit een selectie gemaakt van de e-trainingen die het beste lopen en het meest gevraagd worden.

Dat zijn:

  • Eindredactie en tekstcorrectie: snel en effectief teksten van anderen corrigeren, verbeteren, herzien en inkorten.
  • Journalistieke eindredactie: journalistieke teksten snel herzien, aanpassen en inkorten, inclusief koppen en de aankleding van tekst.
  • Kort en bondig schrijven: schrijven is schrappen maar vooral: goed plannen. Wat moet er in de tekst en wat kan er wel uit of veel korter?
  • Publiekgericht schrijven: hoe richt je je met je tekst adequaat op de juiste doelgroep, de lezer die je voor ogen hebt?
  • Een lang artikel schrijven: hoe pak je zo’n schrijfklus aan, hoe kom je tot een publicabel verhaal van 1500-2000 woorden?
  • Persberichten schrijven: hoe ziet een goed persbericht eruit en hoe maak je hem zo bruikbaar mogelijk voor journalisten.
  • Correct Nederlands: spelling, formulering en woordkeuze.  Juist de kwesties die vaak problemen geven bij het schrijven.

Lengte en kosten van de trainingen

Een e-training duurt 4 lessen (de dubbele cursus Correct Nederlands 8 lessen). U kunt ook kiezen voor een combinatie van trainingen in bijv. 6 lessen. U krijgt steeds een les gemaild met uitgebreide theorie en daarnaast een flink aantal oefeningen en opdrachten. Die maakt u en mailt u naar TaalGewoon. U krijgt de oefeningen weer terug met uitvoerige feedback,  samen met de volgende les. U bepaalt zelf het tempo waarin u de lessen doet (zolang u er niet langer dan een half jaar over doet).

Een e-training kost 280 euro exclusief btw (dat is 338 euro inclusief). Het voordeel van deze manier van werken: u bepaalt zelf wanneer u aan de slag gaat en de feedback is individueel. Tussendoor is er bovendien alle gelegenheid om (per mail) vragen te stellen.

Nieuw: online trainingen in de virtuele klas

Kijk ook eens op onze nieuwe site: www.schrijftrainingenonline.nl  Daar vindt u een ruim aanbod van online trainingen in de ‘virtual classroom’. Direct contact met de docent en een klein groepje deelnemers en toch gewoon achter uw eigen computer.