De training Eindredactie en Tekstcorrectie is bedoeld voor de (beginnende) eindredacteur die met enige regelmaat teksten van anderen moet corrigeren en redigeren of dat graag wil gaan doen. Wilt u deze training gebruiken voor werk bij een journalistiek medium, dan kunt u beter bij de training Journalistieke Eindredactie kijken.

In korte tijd teksten herzien

Eindredacteuren hebben altijd maar weinig tijd, waarin ze veel moeten doen. Hoe ga je bij eindredactie systematisch te werk, hoe kort je een tekst in? Waar liggen de grenzen als je ingrijpt in taal van een ander, welke fouten komen vooral vaak voor en hoe herken je ze snel? Wat doe je met kromme zinnen of lelijk taalgebruik? Hoe verbeter je in zo weinig mogelijk tijd de structuur van een tekst? Met welke eenvoudige ingrepen pas je in korte tijd de stijl aan? Hoe kort je een tekst in en hoe maak je tekst geschikt voor het web? In de training Eindredactie en Tekstcorrectie komt het allemaal voorbij.

Eindredactie van groot naar klein

We gaan aan de slag met bestaande teksten, fragmenten en zinnen en werken daarbij ‘van groot naar klein’. Dat kan de eindredacteur flink wat tijd schelen.

De training Eindredactie en Tekstcorrectie vraagt van de deelnemer het niveau van de enigszins geoefende schrijver die aan de slag gaat (of al is) met teksten van anderen.

Prijs: € 320 excl. btw. (dat is € 387,20 inclusief)