In de media zien we het overal voorbijkomen:  ChatGPT verovert de wereld en maakt straks de tekstschrijver overbodig. In een handomdraai schrijft de tool elke tekst voor je die je maar wilt en kan de professional naar huis. Maar zo ver is het nog lang niet. ChatGPT kan veel, maar kan vooral ook heel veel niet. 

Toch is het handig als de tekstschrijver gebruikmaakt van deze tool. Deze training laat zien waarvoor ChatGPT heel goed te gebruiken is. Als sparringpartner, als assistent, als schrijver van een conceptversie, als vertaler, als bron van informatie. Ook andere tools komen voorbij, die soms net wat beter presteren dan ChatGPT (zoals DeepL en LanguageTool). Maar de training laat ook zien wat de risico’s zijn. Want ChatGPT verzint soms gewoon informatie, zuigt bronnen uit zijn duim, stopt onwaarheden in teksten en kan nauwelijks rekenen. En de teksten die hij produceert zijn nogal bloedeloos en saai, en staan bol van ambtelijk taalgebruik. Dan komt de professional in beeld, die ermee aan de slag gaat. Deze training laat zien hoe. 

De training duurt 2 dagdelen en kan zowel fysiek als online worden gegeven. Voorwaarde is wel dat de deelnemers een eigen laptop hebben en dat ze een account hebben aangemaakt op ChatGPT. De gratis versie 3 of de betaalde versie 4. De laatste kost 20 dollar per maand en is elk moment opzegbaar. Open hiervoor geen dure apps maar ga gewoon naar openai.com/blog/gpt op de computer, klik op TryChatGPT en maak een account aan. 

De groepsgrootte: maximaal 15 deelnemers fysiek en max. 8 deelnemers online via Zoom of Teams. 

De kosten: excl. btw € 1.600 voor de fysieke training  en € 1.300,- voor de online training, beide inclusief voorbereiding en lesmateriaal.