In de media zien we het overal voorbijkomen:  AI-tools als ChatGPT veroveren de wereld en maken straks de tekstschrijver overbodig. In een handomdraai schrijft zo’n tool elke tekst voor je die je maar wilt dus de professional kan wel naar huis. Maar zo ver is het nog lang niet. AI-tools kunnen al veel, maar vooral ook heel veel niet. 

Toch is het handig als de tekstschrijver gebruikmaakt van zo’n tool. Deze training laat zien hoe een tool als  ChatGPT heel goed te gebruiken is. Als sparringpartner, als assistent, als schrijver van een conceptversie, als vertaler, als bron van informatie. Ook andere tools komen voorbij, die soms net wat beter presteren dan ChatGPT (zoals Perplexity, Co-pilot, DeepL en LanguageTool). Maar de training laat ook zien wat de risico’s zijn. Want ChatGPT verzint soms gewoon informatie, zuigt bronnen uit zijn duim, stopt onwaarheden in teksten en kan nauwelijks rekenen. En de teksten die hij produceert zijn nogal bloedeloos en saai, en staan bol van ambtelijk taalgebruik. Dan komt de professional in beeld, die ermee aan de slag gaat. Co-creatie noemen we dat. Deze training laat zien hoe die werkt. 

De training duurt 2 dagdelen en kan zowel fysiek als online worden gegeven. Voorwaarde is wel dat de deelnemers een eigen laptop hebben en dat ze een gratis of betaalde account hebben aangemaakt op ChatGPT. (NB: open hiervoor geen dure apps maar ga gewoon naar openai.com/blog/gpt op de computer, klik op TryChatGPT en maak gratis een account aan). 

De groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers fysiek en max. 8 deelnemers online.

De kosten: excl. btw € 1.600 per groep voor de fysieke training van 2 dagdelen  en € 1.300,- voor de online training, beide inclusief voorbereiding en lesmateriaal.