Wat houdt eindredactie in de journalistiek in?

Eindredactie is meer dan fouten verbeteren. Dat geldt zeker in de journalistiek en ook in de bedrijfsjournalistiek. Deze training Eindredactie in de journalistiek is bedoeld voor de nog niet zo ervaren eindredacteur die bij een (regionaal) dagblad, huis-aan-huiskrant of bijv. streekkrant werkt. Maar ook eindredacteuren die bijv. voor een bedrijfsblad werken of de nieuwsbrief van een bedrijf verzorgen hebben er baat bij.

Eindverantwoordelijke voor de tekst

Soms heb je als eindredacteur een leidinggevende rol en zet je ook de opdrachten voor beeld uit, maar daar gaan we in deze training niet van uit. Wat je in ieder geval doet als je verantwoordelijk bent voor de eindredactie in de journalistiek? Je kort te lange teksten in, herziet de structuur van een tekst zo nodig, herschrijft kromme zinnen en vereenvoudigt ingewikkelde ambtenaren- of politietaal. Verder check je of de teksten voldoen aan de eisen die de journalistiek stelt.

De aankleding van tekst

En daarnaast kleedt de eindredacteur de teksten aan, zoals dat heet in de journalistiek. Hij of zij maakt koppen, tussenkoppen, streamers en fotobijschriften.

De eindredacteur verbetert natuurlijk ook elke taalfout die hij tegenkomt én hij checkt de feiten nog eens extra. In deze training leert u het allemaal.

U mag teksten van uw eigen krant of blad inbrengen als u dat prettig vindt, maar we kunnen ook werken met ons eigen voorbeeld- en oefenmateriaal.

De prijs is € 280,- excl. btw (dat is  € 338,80 inclusief)